Onze familie wil al jaren een hond. We wonen prachtig net op de grens tussen Nederland en België, er is veel groen. Ideaal om te wandelen. Mijn ouders werken allebei parttime om op mijn kleine zusje Sofia te passen. Ik begreep in eerste instantie niet dat ze nog een grote zorg erbij wilde maar hun argument was dat het hondje kon socializen met Sofia en de rest van de familie.

Donderdagavond

Het is laat in de avond en we horen plotseling de deurbel gaan. Mijn opa en oma stonden ineens voor de deur. Wat een verassing. We hadden elkaar al drie maanden niet meer gezien. We hebben even een lekker kopje thee gedronken en onze verhalen gedeeld. Wat blijkt dus, opa en oma gaan morgen mee Jacky ophalen. We moeten helemaal naar Apeldoorn afreizen. We hebben ervoor gekozen om een labrador in onze familie te nemen.

Voor dat dit avontuur begon hebben we natuurlijk veel onderzoek gedaan. Jacky zal natuurlijk moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Daarvoor hebben wij een zachte hondenmand, een kleine bench en een aantal speeltjes aangeschaft. We willen natuurlijk dat de pup op haar gemak is.

Deze spulletjes hebben wij met z’n allen uitgezocht. Iedereen mocht één speeltje uitzoeken.

Mijn vader koos natuurlijk weer voor een angstaanjagend spook, mijn moeder koos voor een wortel en ik koos voor een klein beertje. Ik hoop dat ze mijn speeltje het leukst vindt.

Welkom Jacky

Het is ondertussen al een week later en mijn opa en oma zijn er weer bij. Met z’n zessen zitten we in de auto onderweg naar Apeldoorn. Het is een lange rit maar het is voor een goed doel. Twee en een half uur later komen we aan in Apeldoorn. We horen al het een en ander geblaf. De twee ouders van Jacky komen naar buiten gerend om ons te groeten. Wat een lieve honden zijn het! De moeder van Jacky heet Sammy en de vader heet Jack. Dit is heel toevallig. De eigenaren zijn erg aardig en stellen ons meteen op ons gemak.

We lopen naar binnen en zien meteen ons hondje, Jacky. Ze ligt heel rustig te slapen. Toen mijn vader haar optilde werd ze wakker en begon ze meteen zijn gezicht te likken. Haar staart kwispelde mee. ”Jij gaat gezellig mee naar huis” zei ik.

In de auto viel Jacky eigenlijk meteen weer inslaap. We hebben twee stops gedaan zodat ze even haar behoefte kon doen.

Toen we thuis aankwamen zag ik dat ze meteen op haar mandje afrende. Dit hebben we ook goed gescoord zeg. Haar speeltjes vond ze ook fijn. In de eerste nachten heeft ze veel gepiept, maar dat horen puppy’s te doen heb ik onderzocht.

We houden nu al ziels veel van Jacky. Dat er nog vele jaren aan plezier eraan mogen komen met haar.