Een rondreis Canada is de ideale manier om de stad te verkennen op een avontuurlijke manier met het gezin of met vrienden. Er valt van alles te zien tijdens een vakantie in Canada, wat het slim maakt om de verschillende bezienswaardigheden van tevoren op te sommen voor de duidelijkheid. Als je meer te weten wilt komen over wat er valt te zien tijdens een rondreis Canada, dan dien je hieronder verder te gaan met lezen.

Rondreis Canada

Als je een rondreis Canada aan het plannen bent, dan kan je uitgaan van mooie bergen en rivieren, unieke gletsjers, blauwe meren, de adembenemende natuur, fantastische uitzichten, een lange kustlijn, de bruisende steden en de aparte dieren zoals herten, grizzlyberen, walvissen, orka’s en dergelijke. Er zijn verschillende manieren om een rondreis Canada te maken, waaronder met een camper of een huurauto waardoor je veel van het prachtige land vol cultuur en historie te zien krijgt.

Ontdek de natuur

Je kunt tijdens een rondreis Canada de natuur ontdekken en genieten van de dichtbegroeide bossen en de donkergroene dennenbomen, de rivieren, de grizzlyberen, de gletsjers, de bergen, de walvissen en de orka’s en de mooie natuurparken en landschappen. Je kunt in Canada overigens allerlei uitdagende watersport activiteiten uitoefenen, waaronder kanovaren, waterskiën, vissen en raften.

Bewonder het Wilde Westen

Als je het Wilde Westen tijdens een rondreis Canada wilt bewonderen, dan kan je te voet langs de welbekende Rocky Mountains of het Jasper National Park gaan voor een spannend avontuur. Pas echter wel op de loslopende grizzlyberen die de weg zomaar over kunnen steken en kom oog in oog met elanden en edelherten. Beleef nog meer avontuur door de gletsjers te bezoeken en door naar Maligne Lake te gaan.

De Niagara Falls bezoeken

Als je Canada rond wilt reizen, bezoek dan zeker de wereldberoemde Niagara Falls. Vergeet echter niet dat je extra kleren mee moet nemen aangezien je vast nat gaat worden als je een boottocht neemt of gaat wandelen in de omgeving. Bewonder de mist die rondhangt en geniet van de prachtige uitzichten. Na het bezoek aan de Niagara Falls kan je ook naar de stad Toronto, net aan de overkant van Lake Ontario. Hier kan je vanuit een glazen uitkijkplatform de hele stad van boven bekijken.

Vancouver: in de stad

De bruisende stad Vancouver bevindt zich in het westelijke gedeelte van Canada. Je kunt er genieten van een gezellige sfeer met leuke restaurants, geplaveide straten waar je kunt wandelen en winkelen, een historische wijk met een warmhartige bevolking en prachtige sfeerverlichting. Daarnaast is het avondleven in Canada vrijwel altijd levendig en kan je excursies maken rond de stad om de hele omgeving te verkennen. Je kunt overigens vanuit de stad een boottocht boeken om walvissen te spotten bij Vancouver Island, een vlucht boeken met een watervliegtuig om Canada van boven te bewonderen, over de Capilano Suspension Bridge wandelen en op verkenning gaan in het park zodat je de indianen totempalen van dichtbij te kunnen zien.


Heb je meer tijd om handen? Denk dan ook aan een rondreis in Amerika.