Hanzestad Kampen

De hanzesteden Kampen en Zwolle zijn twee prachtige steden aan de IJssel. De steden waren vroeger belangrijke handelssteden, ze waren zelfs een periode belangrijker dan Amsterdam. In Kampen en Zwolle zijn heel veel leuke dingen te doen. Benieuwd welke dingen? Lees dan dit artikel! Daarnaast kom je een beetje meer te weten over Kampen en Zwolle. 

Wandelen en fietsen langs de IJssel

Je kunt er heel mooi fietsen of wandelen langs de IJssel. Het is aan te raden om via Kampen langs Wilsum te fietsen naar Zwolle en vervolgens terug te fietsen via de Zande naar Kampen. In de zomer fietsen veel mensen deze route. Het is ook mogelijk om in Zwolle deze route te starten. Ook is leuk om via Zwolle, Kampen en Hattem naar Elburg te fietsen. Elburg is ook een Hanzestad. Hoe gaaf zou het zijn om al deze vier Hanzesteden te bezoeken. Hier heb je wel een weekendje voor nodig. Het is dus wel handig om een kamer te boeken bij Hotel van Dijk

Stedelijk museum Kampen

Het museum van Kampen is het stedelijk museum. Er is veel historie te vinden. Het stedelijk museum was vroeger een stadshuis. Het stedelijk museum staat naast het stadhuis dat er al sinds de middeleeuwen staat. Er is een heuse schepenzaal te bewonderen. Er is een vaste collectie te bewonderen met items die een verhaal vertellen over de geschiedenis van Kampen. Ook zijn er vaak wisselende collecties te bezichtigen. 

Museum de fundatie in Zwolle

Dit is een groot museum in Zwolle. Het museum bevat veel beeldende kunst. Er zijn veel wisselende collecties. Museum de Fundatie is een museum voor jong en oud. Er is zoveel verschillende kunst te bekijken. Ook is er een leuke bar en café. Bovenop het museum ligt een groot ei. Dit ei is daar neergelegd vanwege marketingdoeleinden. De directeur wou ervoor zorgen dat er meer mensen geïnteresseerd raakten in het museum. 

Naar het plaatje Hattem

In de buurt van Zwolle ligt het mooie Hattem. Hattem is een klein Hanzestad waar een gezellige sfeer hangt. Je kunt er mooi rondlopen en winkeltjes bekijken. Er zijn drie museums te zien en zijn veel oude straatjes en gebouwen. Ook is een mooi marktplein met meerdere terrasjes.