De vakantieperiode is inmiddels aangebroken. Steeds meer foto’s en filmpjes schieten voorbij op social media over de lekkerste en rustgevende plekken. Ook heb je mensen die voornamelijk filmpjes opsturen van het elke dag weer feesten bij de exclusieve buitenlandse clubs. Waar het tijd voor is? In ieder geval vakantie vieren. Ik geef de voorkeur uit naar lekker luieren, het liefst met een hangmat.

Het is toch fantastisch als je straks op reis gaat en dan lig je met je hangmat tussen de palmbomen. Een heerlijk ijskoud cocktailtje in de hand en rustig aan opdrinken. Laat deze verbeelding werkelijkheid worden. Hangmatten nemen relatief weinig ruimte in bij de bagage en zorgen voor een groot profijt. Je hebt tegenwoordig namelijk verschillende soorten hangmatten, zeker hangmatten voor op reis. De matten verschillen vaak in stof. Meestal van dat parachutestof of ander sterk weerbaar materiaal. Hangmatten krijgen het immers zwaar te voorduren.

Zorg ervoor dat je twee stevige pilaren vindt waaraan je de touwen van het hangmaat omheen kan doen. Zorg dat het stevig en stabiel staat, zodat als je gaat liggen je niet meteen naar beneden klettert. Schommel een beetje heen en weer om aan te voelen wat wel en niet kan. Als je dan eenmaal ligt kan je heerlijk dat briesje over je heen laten komen.

Als je deze ervaring hebt meegemaakt wil je er eigenlijk niet meer van af. Ik kan je garanderen dat je dan thuis ook gebruik gaat maken van de hangmat. Tevens is er ook bijvoorbeeld een hangstoel beschikbaar. Voor de mensen die het minder fijn vinden om te liggen en ook ideaal voor mensen met een niet zo’n grote tuin. Plus het zou ook nog eens op het balkon gebruikt kunnen worden. In ieder geval met volle teugen gaan genieten van je hangvakantie.