Luxemburg is een van de kleinste landen van Europa. Dat weet iedereen. Wat minder bekend is, dat er een paar hele goede redenen zijn om naar Luxemburg te gaan. Een mannenblog met tips voor Luxemburg dan ook niet missen.

Luxemburg-stad

Allereerst is vanzelfsprekend een bezoek aan de hoofdstad zeer de moeite waard. De oude stad is gelegen op een heuvel, heeft een gezellig centrum en kent verschillende historische plekken. De Bockkazematten (netwerk van tunnels), Chemin de la Corniche en het Palais Grand-Ducal zijn een paar voorbeelden. Wandelend kun je de stad, die verschillende hoogtes kent, goed leren kennen. De Wenzel Walk duurt twee uur en laat je alle bijzonderheden van de hoofdstad zien.

Eten en drinken

Luxemburg zit geklemd tussen Frankrijk, België en Duitsland en dat vind je terug in Luxemburgse specialiteiten. Ook Zwitserse invloeden vind je terug in gerechten. Apfelstrudel, Ecrevisses à la Luxembourgeoise (kreeft) en Judd mat Gaardebounden (varkensvlees) zal je snel aantreffen op menukaarten. Daarnaast is het aanbod van restaurants divers en zul je altijd iets vinden waar je trek in hebt.

Fietsen en wandelen

Luxemburg is dan niet groot, maar heeft wel schitterende natuurgebieden. Wandelen kun je goed in de Müllerthal waar je na een wandeling terecht komt bij de zandsteenformatie Gorge du Loup. Een reisblog zonder tips voor mooie fietsroutes kan natuurlijk niet. Er zijn ook tal van fietstochten mogelijk in dit schitterend land. Luxemburg heeft honderden kilometers fietspaden waaronder ook mooie routes voor liefhebbers van mountainbiken. Voor ieder wat wils.